MSD şi Ridgeback Biotherapeutics au anunţat progrese în dezvoltarea Molnupiravir, un tratament anti-COVID-19 

Miscellanea / 13 mai 2021

MSD şi Ridgeback Biotherapeutics au anunţat progrese în dezvoltarea Molnupiravir, un tratament anti-COVID-19 

Compania farmaceutică MSD, cunoscută sub numele de Merck în Statele Unite şi Canada, şi Ridgeback Biotherapeutics au anunţat demararea studiului de Fază 3 a Molnupiravir ("MOVe-OUT") pentru pacienţii COVID-19 care nu sunt spitalizaţi, fiind evaluată doza de 800 mg de Molnupiravir administrată de două ori pe zi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Decizia s-a luat în baza analizei interimare a datelor de Fază 2, din studii clinice în desfăşurare ce evaluează tratamentul Molnupiravir administrat de două ori pe zi, timp de cinci zile, la pacienţi adulţi cu COVID-19 nespitalizaţi (MOVe-OUT), precum şi a datelor unui studiu de fază 2a la pacienţi nespitalizaţi, finalizat anterior. MSD intenţionează să înceapă înrolarea pacienţilor în studiul clinic de fază 3 (Partea a 2-a) MOVe-OUT luna aceasta.

"Continuăm să facem progrese în dezvoltarea clinică a Molnupiravir, candidatul nostru antiviral. Datele din aceste studii sunt în concordanţă cu mecanismul de acţiune şi oferă dovezi semnificative pentru potenţialul antiviral al dozei de 800 mg", a declarat dr. Roy Baynes, Vicepreşedinte Senior şi Şef de Dezvoltare Clinică Globală, Chief Medical Officer al MSD Research Laboratories. "Pe baza rezultatelor acestui studiu vom demara studiul de Fază 3 pentru pacienţii nespitalizaţi, folosindu-ne de reţeaua noastră larga de centre investigaţionale pentru a înrola pacienţii eligibili la nivel global."

"Ne bucurăm că Molnupiravir continuă să arate rezultate promiţătoare ca tratament potential pentru pacienţii cu COVID-19 care nu au fost spitalizaţi ", a declarat Wendy Holman, director executiv, Ridgeback Biotherapeutics. "Date din studiul Ridgeback Bio, împreună cu cele din studiul clinic derulat de MSD, oferă dovezi concludente pentru activitatea antivirală a Molnupiravir. Aşteptăm cu nerăbdare iniţierea şi finalizarea studiului de Fază 3."

Molnupiravir (EIDD-2801/MK-4482) este tratament investigaţional, cu administrare orală, care inhibă replicarea mai multor virusuri ARN, inclusiv SARS-CoV-2, agentul cauzal al COVID-19. S-a demonstrat că Molnupiravir este activ în mai multe faze preclinice ale SARS-CoV-2, inclusiv pentru profilaxie, tratament şi prevenire a transmisiei, cât şi în SARS-CoV-1 şi MERS.

Se estimează că datele finale din etapa de fază 3 (partea a 2-a) a studiului MOVe-OUT vor fi disponibile în septembrie/octombrie 2021. Presupunând că rezultatele vor fi pozitive, MSD anticipează că va depune cererea pentru Autorizaţia de Utilizare de Urgenţă pentru Molnupiravir cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2021.

De asemenea, MSD intenţionează să iniţieze un program clinic de evaluare a Molnupiravir pentru profilaxia postexpunere tot în a doua jumătate a anului 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb